Comité van aanbeveling

Comité van Aanbeveling: project ondersteuning, waar nodig advisering en het uitdragen van het thema ‘Vrouwen en kinderen tijdens de Japanse bezetting’.

Alvast zijn aan het comité van Aanbeveling verbonden:

 

Bernard Bot: Oud-kampbewoner, oud-Minister van Buitenlandse Zaken.

Hans Goedkoop: Historicus, presentator van het televisieprogramma “Andere Tijden”.

Jan Willem Kelder: Commandant der Zeestrijdkrachten in de rang van Viceadmiraal. Vanaf 2009 in Raad van Bestuur TNO, laatste anderhalf jaar  tot medio 2015 voorzitter/CEO TNO. Voorzitter van bestuur van het Indisch Herinneringscentrum.

Yvonne Keuls: Schrijfster, zij hield voordracht over Henriette’s boek in het Congresgebouw bij de Nationale Indië Herdenking in 2006 en in 2015 bij de Herdenking van de Japanse Vrouwenkampen in Bronbeek.

Pauline van der Meer Mohr: Bestuurder en commissaris, o.a. bij HSBC, EY, DSM en ASML, en voormalig voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar beide ouders en grootouders hebben de Japanse bezetting meegemaakt.

Robert van Nouhuys: Oud-kampbewoner, oud-Ambassadeur der Nederlanden in Tokyo; schreef voorwoord voor het Japanse publiek bij de Japanse vertaling van ‘Mogen wij altijd in dit kamp blijven?’.

Gerdi Verbeet: voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Rein Willems: Oud-President Directeur Shell Nederland en oud-Senator voor het CDA.